tisdag 31 mars 2009

Krogkörkort

Liksom att få vistas i trafiken med ett fordon som går fortare än 30 kilometer i timmen, som att vista i en krogmiljö med mer tillgångar än nöden kräver borde det finnas ett: krogkörkort.
Det anser både jag och Donna, som jag är ute med i kväll en tisdag av allt. Vi har båda ett förhållandevis långt förhållande till krogen, vi spenderar den mesta av vår vakna tid kring mat, dryck, musik och människor vi inte känner ute på lokal.
Medans vi satt på Hotellet (f.ö. kanske sthlms bästa bar) inmundigade en allskön Zinfandel, kom vi fram till att en liten utökning av ett av våra mest kära ämnen vi hänger fast vid i grundskolan skulle räcka; Hemkunskapen.

Ett stilla inslag av hyfs på lokal kanske slulle upphäva mången: -Hej vad får det lov att vara? -TVÅ ÖL TVÅ JÄGER!!!
Lite grundläggande dryckeskunskap om vin och olika öl kanske skulle förhindra många föräldrars spritskåp att tömmas på tre millimeter varannan helg.
Ett uns av både vett och etikett kanske skulle få även den mest trångsynta Växjöbo att invänta hovmästaren, även på Gotland eller i Åre.
Det här är ju bara funderingar, men vad säger ni?
Alltså i kommentarerna...

BTW så drar jag nog ner till köpenmalmö i helgen, har nån något tips om BRA matställen bortanför Norra grängesbergsgatan?


Är ni för eller emot? Läs mer om, , , ,
blog comments powered by Disqus